Konfirmation

Du som börjar årskurs 8 i höst är varmt välkommen att gå konfa hos oss 2023-2024!


VAD?
Konfan (konfirmationen) i Missionskyrkan är för dig som vill lära dig mer om kristen tro och fundera över vad det innebär att vara människa, i Sverige idag.

I Svenska kyrkan bekräftas (konfirmeras) dopet genom konfirmationen, men hos oss kan man se konfan som en grundkurs i kristen tro för ungdomar.


HUR?
I konfan pratar vi om tro och om livets svåra och enkla saker, ni kommer få lyssna på undervisning, ha andakt och vi fika i tillsammans vid varje träff. Alla konfirmander är indelade i smågrupper på ca. åtta konfirmander med två stycken ledare, där vi samtalar, funderar och diskuterar mycket tillsammans.
Detta för att skapa trygghet och att du ska ha möjlighet att lära känna några nya lite bättre. Under konfaåret kommer vi att vara ungefär lika mycket i helgrupp som i smågruppen, varvat om vartannat.


NÄR och VAR?
Konfirmander och ledare träffas i Missionskyrkan på onsdagar kl. 17:00-18:30 (när det är skola) från oktober till och med augusti. Konfaåret börjar med en heldag lördagen 30 september 2023, och likadant har vi terminsuppstart 13 januari 2024 och 17 augusti 2024. I slutet av april åker vi dessutom på ett läger till Strandgården, Halmstad tillsammans med konfirmander från andra församlingar. Under året förväntas du som konfirmand gå på minst en gudstjänst i månanden, samt en extra vid jul och vid påsk. Konfan är en del av församlingen och gudstjänsten är dess centrum, navet som församlingens liv kretsar kring. Hela konfirmationsåret avslutas med en stor och festlig konfirmationshögtid den 31 augusti 2024.

Det är helt frivilligt att gå i konfirmation hos oss, men den som hoppar på tåget förväntas vara med på allt ingår.

KOSTNAD
Avgiften för konfan är självkostnadspris 2500 kr och då ingår – utöver alla onsdagsträffar – resa, boende och mat på lägret och heldagarna.
Vill du gärna vara med, men har svårt att betala? Då har församlingen en stiftelse att söka bidrag från. Kontakta David för mer information.

INFOTRÄFF
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig, är du och dina föräldrar välkomna på en infoträff i Missionskyrkan tisdagen den 13 juni kl. 19:00.

FRÅGOR och FUNDERINGAR?
Hör av dig till David Nilsson som är pastor med inriktning mot yngre och ansvarig för konfan!

ANMÄLAN
Anmälan öppnar 14 juni och vi vill ha din anmälan senast 31 augusti.
Du anmäler dig via detta anmälningsformulär: [länk till anmälningsformulär]

Är du intresserad av att lära dig mer om kristen tro och vad vi gör i kyrkan?
Vill du lära känna nya kompisar och fundera över livet tillsammans med dem?
Är du sugen på att åka på läger och ha ett extra roligt läsår i åttan?
Välkommen att anmäla dig!

Kom med! Det blir kul!

David Nilsson

”Pastor med inriktning mot yngre”

Mail

david.nilsson@missionskyrkan.org