Är du intresserad av kristen tro och vad vi gör i kyrkan?

Vill du lära känna nya kompisar och fundera över livet tillsammans med dem?

Är du sugen på att åka på läger och ha ett extra roligt läsår i åttan?

Då är du varmt välkommen att gå konfa hos oss 2024-2025!
Kom med! Det blir kul!

PROVA PÅ ETT KRISTET LIV I KYRKAN
Vi ser konfan som ett år där du får möjlighet att testa på att leva ett kristet liv engagerad i en församling. Under konfa-året hos oss får du bland annat vara med litegrann i några av våra olika verksamheter för ungdomar som ungdomskör, fredagsaktiviteter och även scouting.
I Svenska kyrkan bekräftas (”konfirmeras”) dopet genom konfirmationen, men hos oss är konfan en grundkurs i kristen tro för ungdomar, och du behöver alltså inte vara döpt.

VI TRÄFFAS för undervisning, lekar och andakter i Missionskyrkan på onsdagar kl. 17:00-18:30. Alla konfirmander är indelade i mindre grupper där vi fikar, funderar och diskuterar mycket tillsammans. Detta för att skapa trygghet och att du ska ha större chans att lära känna nya kompisar.

KONFAÅRET börjar med en heldag lördagen 5 oktober 2024. Utöver onsdagsträffarna och ett par besök i andra verksamheter, förväntas du som konfirmand också gå på cirka en gudstjänst i månaden. Under året ses vi dessutom på ytterligare tre heldagar (varav en med övernattning) och på våren åker vi på ett läger tillsammans med konfirmander från andra församlingar. Hela konfa-året avslutas med en stor och festlig konfirmationshögtid den 6 september 2025. Det är helt frivilligt att gå i konfirmation hos oss, men den som hoppar på tåget förväntas vara med på det som ingår.

KOSTNADEN för konfan är 2500 kr och då ingår allt, som t.ex. resa, boende och mat på lägret och heldagarna.
Om du gärna vill vara med, men har svårt att betala har församlingen en stiftelse att söka bidrag från. Det gör du genom att kontakta någon av oss som är ansvariga för konfan.

INFOTRÄFF
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig, är du och dina föräldrar välkomna på en infoträff i Missionskyrkan tisdagen den 4 juni kl. 19:00.

FRÅGOR & FUNDERINGAR?
Hör av dig till David Emmoth, pastor med inriktning mot yngre
eller Evelina Westberg, ungdomssocionom

ANMÄLAN
Anmälan öppnar 5 juni och vi vill ha din anmälan senast 31 augusti.
Du anmäler dig via detta anmälningsformulär:
[länk till anmälningsformulär kommer snart]